Niel Truyens

Niel Truyens is een energieke, open en enthousiasmerend persoon die kansen ziet, als motto heeft ‘space is the final frontier’ en dit combineert met de juiste dosis verstand en commercieel gevoel. Als jonge jongen verkocht hij met veel plezier al spulletjes op de (rommel)markt, bij de supermarkt en op Koninginnedag en tegelijkertijd wilde hij astronaut worden. Hij studeerde af aan de Technische Universiteit Delft aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Hij werkte daarna bij diverse bedrijven en kreeg daarmee een breed beeld van hoe bedrijven werken en innoveren.

Zijn interesse in Hightech en Ruimtevaart zorgde dat hij de overstap maakte naar TNO, naar de functie van Business Developer bij de unit Space & Scientific Instrumentation. Inmiddels werkt Niel 10 jaar bij TNO. De afgelopen 6 jaar heeft Niel als Senior Business Developer, door buiten de gebaande paden te denken, met zijn team een geheel nieuwe activiteit/markt opgezet in Nederland, namelijk Laser Satelliet Communicatie. Van 6 jaar geleden nul mensen in Nederland actief naar meer dan 100 mensen actief op dit moment, met nog een enorme verdere groeipotentie.

Senior Business Developer  – Laser Satelliet Communicatie
Met een breed netwerk op alle niveaus in de internationale Ruimtevaart industrie, inzicht in nieuwe verdienmodellen en business cases in deze markt is hij de verbinder tussen nieuwe wereldwijde marktkansen, Nederlandse innovaties, het Nederlandse Hightech en Space ecosysteem en de oplossingen voor de klanten van morgen.

 

ir. D.C. (Niel) Truyens
Senior Business Developer – Laser Satellite Communication

TNO Space & Scientific Instrumentation

 

Media Laser Satellite Communication

 

 

Delen: