Zakendoen in Duitsland

Samenwerking met DNHK

Duitsland is een belangrijke handelspartner voor de Nederlandse hightechindustrie. Om de exportkansen van onze leden te bevorderen gaan de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) en High Tech NL samenwerken om elkaar te versterken.

Hightech belangrijk in Duitse markt

Op de Algemene Ledenvergadering van 28 juni 2017 gaf de heer Günther Gülker, directeur DNHK, een presentatie over de potentie van de Duitse markt (download de presentatie ‘High Tech in Duitsland’) . Duitsland doet veel op het gebied van hightech. Het land heeft een hightechstrategie geformuleerd vanuit zes speerpunten: de digitale samenleving, duurzame economie en energie, innovatieve arbeid, gezond leven, intelligente mobiliteit en civiele vaardigheid. Via bedrijvenclusters in diverse Duitse gebieden zoals onder meer Baden-Würtenberg en NRW worden deze thema’s geconcretiseerd.

Over DNHK

De DNHK is een vereniging met 1200 leden (50/50 Nederlands/Duits) en is verknoopt met het Duitse Industrie- und Handelskammern (IHK) netwerk en de internationale Auslandshandelskammern (AHKs). Doel van de DNHK is om het bilaterale ondernemingsklimaat en de stabiele groei van de Nederlandse en Duitse economie te stimuleren. Dit doet de organisatie met netwerkactiviteiten zoals evenementen, beurzen, handelsmissies en rondetafelbijeenkomsten zoals de Duitslanddag. Naast het netwerk is de DNHK dienstverlener en belangenbehartiger.

Lidmaatschap: 50% korting voor leden High Tech NL

Leden van High Tech NL ontvangen 50% korting op het lidmaatschap van de DNHK. Dit lidmaatschap biedt vele mogelijkheden waaronder:

  • kosteloze deelname aan netwerkevents zoals DNHK in Bedrijf (8x per jaar), Sommerfest, Duitslanddag, Kerstmarkt, Hollandtag, de New Members Day etc.;
  • 20% korting op dienstverlening van de DNHK zoals juridische en fiscale ondersteuning, personeelswerving, exportadvies en adresrecherche;
  • 20% korting op deelname aan (taal)seminars en trainingen;
  • publicaties: redactioneel artikel in economisch tijdschrift MARKT en 20% korting voor adverteren;
  • opname in de ledendatabase, toegang tot contactgegevens van alle leden;
  • de mogelijkheid om via platform members4members diensten en producten aan te bieden aan andere leden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over DNHK op www.dnhk.org of neem contact op met Auke Heins, Manager Marketing & Events, a.heins@dnhk.org , tel. 070 – 311 41 09.

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen DNHK en High Tech NL en wat dit voor u als lid zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Ben van der Zon via ben.van.der.zon@hightechnl.nl  of 088 – 555 43 33.

Delen: