Subsidiewijzer

Actuele subsidies

Investeren in R&D is noodzakelijk, maar wat zijn de fiscale subsidiemogelijkheden? Helpen innovatiekredieten u verder? Welke regionale of Europese subsidies kunnen worden aangesproken? Hoe ga je om met het combineren van subsidies? Welke zijn het meest geschikt voor uw bedrijf? Zowel via de FME als de Europese Commissie zijn verschillende subsidieregelingen mogelijk.

FME Subsidiekalender

Op de FME Subsidiekalender vindt u de verschillende subsidieregelingen overzichtelijk bij elkaar. Per regeling wordt kort uitgelegd waarvoor u deze kunt gebruiken, welke criteria van toepassing zijn en/of wat de eerstvolgende deadline is voor het aanvragen ervan.

Horizon 2020

Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten en de economische groei in Europa bevorderen. Het betreft zowel kleinschalige als grootschalige projecten op het gebied van onderzoek en innovatie, alsmede financiering voor programma ondersteunende projecten zoals het organiseren van evenementen of het schrijven van een onderzoeksagenda.

Bekijk de actuele wegwijzer van Horizon 2020

Delen: