Oplossingen gezocht om contactloos pijn te monitoren bij vroeggeborenen

Uit de interactieve expertmeeting bij het Máxima Medisch Centrum (MMC) op 23 februari jl. kwam naar voren dat er behoefte is aan technologische oplossingen voor het monitoren en meten van pijn bij vroeg geboren kinderen op neonatologie.

Contactloos pijn monitoren met behulp van technologie

Binnen de neonatologie is het monitoren van pijn heel belangrijk. Pijn bij vroeg geboren kinderen wil je bestrijden, maar je wilt alleen medicatie toedienen als dit nodig is, want pijnmedicatie heeft bijwerkingen. Daarnaast moeten te vroeg geboren kinderen zo min mogelijk prikkels van buitenaf krijgen. Lichtflitsen zijn bijvoorbeeld storend. Ook is het huidje nog heel teer, waardoor je niet kunt werken met ‘plakkers’. Het meten van pijn moet zo gebeuren dat het kindje er niets van merkt. Contactloos dus. Technologie kan hierbij wellicht een uitkomst bieden.

Ideeën of oplossingen? Laat het ons weten!

Heeft u goede ideeën of oplossingen om contactloos pijn te monitoren? Laat het ons weten, en wij brengen u in contact met de zorgverleners. U kunt contact opnemen met Femke Roos, Program manager Innovation, via femke.roos@hightechnl.nl of 088 – 555 43 33.

Naar overzicht
Delen: