De anti-diefstal fiets; succesverhalen uit het EuroCPS project

In Nederland is fietsdiefstal aan de orde van de dag. Jaarlijks worden ca 120.000 fietsen als gestolen gerapporteerd en vele fietsen zullen geeneens gerapporteerd worden. Dit heeft Domotica Control getriggerd om een algoritme voor locatie te ontwikkelen, dat gebruik maakt van de nieuwste generatie chips met geïntegreerde sensoren, hoogwaardig geïntegreerde communicatiefunctionaliteiten en laag energieverbruik. Dit in tegenstelling tot de huidige energieslurpende GPS-technologie waar op momenteel veel navigatietools gebruik van maken.

EuroCPS heeft dit project ondersteund door het samenbrengen van de Nederlandse sensortechnologiebedrijven, waarbij High Tech NL de coördinatie en samenwerking met de industrie en wetenschap heeft opgezet. Dit heeft geleid tot een eerste versie van het systeem, genaamd BikeLinQ. Inmiddels wordt het systeem getest in Leiden en Amsterdam en zal het Q4 2018 gepresenteerd worden. Ook staat de uitrol naar andere Europese landen op de planning en zijn er ontwikkelingen om de technologie ook voor andere applicaties in te zetten.

Lees het whitepaper

Over EuroCPS

Op 1 februari 2015 is het EuroCPS project van start gegaan. High Tech NL is partner in dit Europese project. Het doel van het project was het introduceren van “cyber physical systems” bij MKB bedrijven die hiermee nog niet bekend zijn, maar wel hun producten “slim” willen maken. Het EuroCPS project stelde een aantal technologie platformen beschikbaar waarmee CPS gebouwd konden worden. Een door EuroCPS gehonoreerd project kreeg een budget om de eerste stappen richting een CPS te gaan maken, toegang tot kennis en kunde van een 8-tal technologie bedrijven en hun platformen en ondersteuning bij het implementeren van de CPS-functionaliteit in hun product.

Lees verder over EuroCPS

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project? Neem contact op met Ben van der Zon via 088 – 555 43 33 of ben.van.der.zon@hightechnl.nl.

Naar overzicht
Delen: