High Tech NL en Silicon Saxony voeren afspraken MoU Eindhoven en Dresden uit

Samenwerking High Tech NL en Silicon Saxony

Burgemeester Van Gijzel (l) van Eindhoven en burgemeester Hilbert van Dresden.

De gemeente Eindhoven heeft met de Duitse gemeente Dresden een Memory of Understanding (MoU) getekend die het makkelijker moet maken voor Nederlandse en Duitse bedrijven om samen onderzoeksprojecten op te zetten op het gebied van micro- en nano-elektronica/semiconductors. High Tech NL en zusterorganisatie Cool Silicon/Silicon Saxony in Dresden voeren de afspraken in de MoU uit.

Op 19 februari 2016 tekenden de burgemeesters van bede steden, Van Gijzel en Hilbert, de overeenkomst. De beide regio’s onderhouden al nauwe banden: Eindhoven en Dresden werken samen in het Silicon Europe project, dat onlangs is opgenomen in de Silicon Europe Alliance.

Het intensiveren van de samenwerking is belangrijk, zegt Frank Bösenberg van Silicon Saxony: “Het is belangrijk om de krachten te bundelen als clusterorganisaties, waarmee we als Silicon Saxony in contact komen met Nederlandse bedrijven, die samen op het gebied van innovatie een businessmodel kunnen uitwerken. Bovendien zien we dat er relatief weinig handel is tussen Nederland en Duitsland op technologisch gebied, dat willen we verbeteren. Met name de Brainportregio heeft hierin heel veel potentie, die nog niet allemaal benut wordt.”

Ook burgemeester Van Gijzel van Eindhoven geeft aan dat bedrijven steeds sneller en actiever moeten inspelen op de kansen en ontwikkelingen in micro- en nano-elektronica: in de technologie voorop blijven lopen, innovatief blijven en daarmee hun concurrentiepositie in de waardeketen behouden.

Lees het volledige persbericht

 
Delen: