Unit040

Unit040 is sinds 2006 een gekende naam in de Brainport Regio en de High Tech Industrie. Als leverancier van hoogwaardige 3D oplossingen heeft Unit040 altijd meerwaarde voor klanten kunnen leveren op het gebied van simulaties en visualisaties. Sinds 2017 heeft Unit040 de transitie van 3D leverancier naar softwarehuis in gang gezet met de ontwikkeling van haar Digital Twin Platform, Prespective.

Prespective is een softwareplatform waarmee gebruikers zelf hun Digital Twin bouwen en testen door de daadwerkelijke CAD tekenen te koppelen aan de besturingssoftware. Inmiddels is dit platform uitgegroeid tot een volwaardig besturingssysteem voor Digital Twin Technology en heeft Unit040 een strategische samenwerking gesloten met Unity Technologies, de ontwikkelaar van Unity3D waarop Prespective ontwikkeld is. Dit partnership zorgt ervoor dat Prespective globale exposure krijgt.

Jorick Huizinga, CEO en mede-oprichter van Unit040, het bedrijf achter het Digital Twin platform Prespective
‘Prespective biedt de mogelijkheid om systemen volledig te testen in de virtuele wereld, vóórdat ze echt bestaan. Dit heeft een gigantische impact op de industrie; time-to-market en TCO (kosten) wordt drastisch gereduceerd.

Het bedrijf werkt op deze manier aan een veiligere en efficiëntere wereld. Door systemen in een vroeg stadium virtueel te testen worden fouten, gevaarlijke situaties, en verspilling van energie en materiaal voorkomen. Met de steeds-groeiende mogelijkheden van de virtuele wereld, biedt het platform een zeer realistische virtuele omgeving waarin men kan ‘zien voordat het gebeurt’; Prespective.’

Unit040
Brainport Industries Campus
Hooge Zijde 30B
5626 DC EINDHOVEN
Website: https://prespective-software.com/

Telefoon: +31 (0)40 – 7676 282
E-mail: info@unit040.com

A-lid
Terug naar overzicht
Delen: