Saxion

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door onze lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast heeft onze Parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Slimme oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken

Bij Saxion doen we vooral aan toegepast onderzoek. We bestuderen de wisselwerking tussen mens en technologie. En we sluiten aan op de hightech maak-industrie waar we in Oost-Nederland en de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen) zo goed in zijn. Studenten en onderzoekers uit verschillende opleidingen werken samen in complexe projecten. Door kennis en praktijk te combineren komen ze tot nieuwe, verrassende oplossingen. Oplossingen die het dagelijks leven makkelijker of aangenamer maken.

Beter betaalbaar. Of duurzamer. Voor nu, maar zeker ook voor de toekomst. Dichtbij huis of verderop in de wereld. Onderzoeken, ondernemen en oplossingen bedenken. Dat is waar wij studenten vanaf dag Ì©Ì©n in trainen en coachen. Vaardigheden die van waarde zijn voor de rest van hun leven. Bedrijven en instellingen kunnen met vraagstukken bij ons aankloppen.

Vooruit kijken: get ready for a smart world

De wereld wordt steeds slimmer. Elke dag verschijnen er nieuwe producten, diensten en oplossingen die er gisteren nog niet waren. Mensen blijven wat ons betreft altijd centraal staan, ondersteund door technologie. In alle hoeken van de samenleving. En dus is technologie onderdeel van alle opleidingen bij Saxion. Zo bereiden onze studenten zich voor op de toekomst. Get Ready For a Smart World!

Saxion
M.H. Tromplaan 28
Postbus 70000
7500 KB Enschede

Website: www.saxion.nl
E-mail:åÊresearch.graduate.school@saxion.nl
Telefoon: 088-019 1843

E-lid
Terug naar overzicht
Delen: