Nexperia

Nexperia is een wereldleider in de productie van grote hoeveelheden essentiële halfgeleiders. Dit zijn componenten die vereist zijn door praktisch elk elektronisch ontwerp ter wereld. De uitgebreide portfolio van het bedrijf omvat diodes, bipolaire transistors, ESD componenenten, MOSFET’s, GaN FET’s en analoge en logische IC’s. Nexperia is de voormalige divisie Standard Products van NXP en is begin 2017 onafhankelijk geworden.

De Automotive-sector is heel belangrijk voor Nexperia en een groot deel van de portfolio voldoet derhalve aan de strenge normen die de auto-industrie stelt. Andere belangrijke markten zijn onder meer ‘portable’ apparaten, industrie, communicatie-infrastructuur, consumentenelektronica en computers.

Nexperia richt zich op efficiëntie en produceert betrouwbare halfgeleiders met een hoog volume en consistente kwaliteit: meer dan 90 miljard per jaar, geproduceerd in eigen productiefaciliteiten. Nexperia is leidend als het gaat om kleine packaging, die kracht en thermische efficiëntie combineren met eerste klas kwaliteitsniveaus.

Het bedrijf kan bouwen op meer dan 60 jaar ervaring en expertise en heeft meer dan 12.000 werknemers in Azië, Europa en de Verenigde Staten die klanten wereldwijd ondersteunen.

Nexperia
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Website: www.nexperia.com

Contactpersoon: Charles Smit

Logo Nexperia B-lid
Terug naar overzicht
Delen: