FUJIFILM Manufacturing Europe B.V.

FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. is een van de grootste productievestigingen van Fujifilm buiten Japan. Met ongeveer 850 werknemers is FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. een van de grootste industriÌÇle werkgevers van Midden Brabant.

Van oorsprong produceert Fujifilm in Tilburg op grote schaal fotopapier, offsetplaten en fotorolletjes. De snelle opkomst van de digitale fotografie noodzaakte het bedrijf om de productie van fotorolletjes te stoppen. Maar in plaats van de poorten te sluiten, koos Fujifilm ervoor nieuwe wegen in te slaan. In het Tilburg Research Laboratorium werkt men aan de ontwikkeling van nieuwe technologieÌÇn en producten. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk thema.
Het bedrijf gebruikt de kennis en ervaring die is opgedaan bij de productie van fotografische producten. Bij al deze producten wordt een dunne laag coating aangebracht op een drager, een techniek die Fujifilm nu voortzet bij bijvoorbeeld de ontwikkeling van membranen.

De afdeling Life Science van Fujifilm ontwikkelt technologieÌÇn en materialen voor medische toepassingen. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een nieuw recombinant collageenpeptide. Dit is een synthetisch gelatine dat wordt geproduceerd met behulp van een biotechnologisch proces en dus niet uit huiden en beenderen van dieren.
Fujifilm gebruikt gelatine van oudsher in films en fotopapier.

Met de komst van een Open Innovation Hub opende Fujifilm Europe de deuren voor toekomstige co-creatie. Na de Verenigde Staten en Japan is dit de derde Open Innovation Hub van Fujifilm wereldwijd.
Bezoekers aan de Open Innovation Hub worden meegenomen op een reis door de evolutie van Fujifilm, de producten van het bedrijf en de belangrijkste technologieÌÇn. Na de tour kunnen bezoekers praten met innovators bij Fujifilm en eventuele samenwerkingskansen ontdekken. Samen gaan zij op zoek naar innovatieve oplossingen voor technologische uitdagingen.

De nieuwe website, www.fujifilminnovation.eu, geeft meer informatie over de Open Innovation Hub en biedt een overzicht van technologieÌÇn en markten die in de Hub worden vertegenwoordigd.

Fujifilm Manufacturing Europe BV
Oudenstaart 1
5047 TK Tilburg

Contactpersoon: Pieter van Genderen, Manager Open Innovation Hub EU
Tel: +31 (0)6 ‰ÛÒ 5237 4365
E-mail: pieter_van_genderen@fujifilm.eu

C-lid
Terug naar overzicht
Delen: