EuroCPS project

Cyber Physical Systems

EuroCPSpartners

Op 1 februari 2015 is het EuroCPS project van start gegaan. High Tech NL is partner in dit Europese project. Het doel van het project is het introduceren van “cyber physical systems” bij MKB bedrijven die hiermee nog niet bekend zijn, maar wel hun producten “slim” willen maken. Cyber Physical Systems zijn eigenlijk embedded systemen die een koppeling hebben met, of maken tussen, de fysieke en virtuele wereld. Zulke systemen zijn meestal aangevuld met communicatie en een zekere mate van intelligentie waardoor groepen van aan elkaar verbonden CPS gezamenlijk kunnen opereren en ook gezamenlijk kunnen reageren op externe veranderingen.  

 

Wat biedt EuroCPS?

Het EuroCPS project stelt een aantal technologie platformen beschikbaar waarmee CPS gebouwd kunnen worden. Een door EuroCPS gehonoreerd project krijgt 1) een budget om de eerste stappen richting een CPS te gaan maken, 2) toegang tot kennis en kunde van een 8-tal technologie bedrijven en hun platformen en 3) ondersteuning bij het implementeren van de CPS-functionaliteit in hun product.

 

Ideeën om uw product ‘smart’ te maken? 

Bedrijven die hun product “smart” willen maken konden via High Tech NL reageren op de oproepen vanuit het EuroCPS project om projectvoorstellen in te dienen. Er zijn 3 subsidierondes (zogenaamde “calls”) geweest en per call is een aantal voorstellen gehonoreerd. 

 

Experimenten succesvol afgerond

Eind juni 2018 vond de afsluiting van het EuroCPS project plaats. De 36 experimenten in het project zijn nagenoeg allemaal succesvol afgerond en worden nu voortgezet door de bedrijven. In het nieuwsbericht EuroCPS project groot succes leest u hier meer over.

 

Succesverhalen

Anti-diefstalfiets

Legionella; voorkomen is beter dan genezen

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project? Kijk dan op www.eurocps.org of in de documenten hieronder. Met vragen kunt u ook terecht bij Ben van der Zon via 088 - 555 43 33 of ....

 

Documentatie

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail