De innovatiemakelaar: innoveren doe je samen

Innovatie-makelaar

High Tech NL is door topsector HTSM officieel aangesteld als innovatiemakelaar. In deze rol helpen wij ondernemers met innovatievraagstukken, door gebruik te maken van ons grote en sterke netwerk in de hightechsector. We organiseren bijeenkomsten en workshops en brengen partners samen. Ook is er een innovatiespreekuur voor MKB’ers.

Voorbeelden van de innovatiemakelaar in 2019-2020
Voorbeelden van de innovatiemakelaar in 2018
Voorbeelden van de innovatiemakelaar in 2017

Samen werken aan innovatie

Nederland is de meest competitieve economie van de Europese Unie (bron: WEF, 2019). Dit hebben we te danken aan het feit dat we samen innoveren. Het toegenomen innovatievermogen is mede te danken aan het topsectorenbeleid. High Tech Systemen en Materialen (HTSM) heeft hierin een substantiële rol.

Ondernemende bedrijven in de HTSM sector werken vaak samen om zo een grotere innovatieslag te kunnen maken. Door gebruik te maken van elkaars sterktes, kunnen we samen meer. Ook de samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheid en toename in R&D-investeringen zijn belangrijk voor een bruisend innovatief eco-systeem.

Wat doet de innovatiemakelaar?

De innovatiemakelaar bemiddelt in het bij elkaar brengen van de juiste technologische partners in een project. Hoe?

  • We organiseren bijeenkomsten rond vernieuwende en nieuwe technologieën die innovatie kunnen bevorderen.
  • We organiseren innovatie-samenwerkingsprojecten in (inter)nationale projecten en kunnen u adviseren over subsidiemogelijkheden.
  • We zijn voortdurend in contact met kennisinstellingen.
  • We kijken naar het verbeteren van het innovatieproces en brengen dit gericht en ook één op één naar de bedrijven toe.
  • We organiseren innovatiespreekuren voor MKB’ers.

Stel uw innovatievraag

De innovatiemakelaars van High Tech NL kijken naar nieuwe kansen, vooral ook voor het Nederlandse innovatieve MKB. Heeft u een innovatievraag? Heeft u behoefte aan ons hightechnetwerk? Neem dan contact op met femke.roos@hightechnl.nl

Delen: