How to attract & retain talent

Young Professionals Event 2018

De derde editie van het High Tech NL Young Professionals Event stond in het teken van “How to attract and retain talen?’ Een thema die bij organiserende bedrijven hoog op de agenda staat, maar tevens ook bij de provincie en gemeente.  

Door middel van ‘Design Thinking’, een creatieve methode om ideeën te genereren werden onderwerpen aangepakt zoals: ‘Hoe laat je de jeugd zien wat een hightechbedrijf te bieden heeft?’, ‘Hoe zorg je dat buitenlandse kenniswerkers makkelijk integreren en hun weg vinden in het bedrijf en hun omgeving?’ of ‘Hoe kun je meer talent aantrekken en behouden voor de regio?’. Hierbij werd nadrukkelijk gelet op creativiteit en praktische toepasbaarheid. De deelnemers werden in teams uitgedaagd om praktische ideeën te bedenken vvoor een van deze onderwerpen.

Het mooie was dat al snel bleek dat het aantrekken en behouden van talent een onderwerp is waar iedereen een bijdrage aan kan leveren en niet alleen HR gerelateerd is. 

Het Young Professional Event werd voor het eerst in 2016 georganiseerd. Het doel van deze samenwerking is om Young Professionals in de regio enerzijds met elkaar te verbinden en anderzijds om het delen van kennis en uitdagingen die het werken in de hightechindustrie met zich meebrengt te bevorderen. De volgende  Young Professional Boards zijn op dit moment aangesloten bij de organisatie van het event: ASML, NXP, Philips, Océ, Vanderlande en VDL-ETG

Wilt u meer weten over de activiteiten van Human Capital Program? Neem dan contact op met Willem Endhoven, Managing Director van High Tech NL, via 088 – 555 43 33 of willem.endhoven@hightechnl.nl.

Delen: