Cyber Physical Systems

EuroCPS project

Op 1 februari 2015 is het EuroCPS project van start gegaan. High Tech NL is partner in dit Europese project. Het doel van het project is het introduceren van “cyber physical systems” bij MKB bedrijven die hiermee nog niet bekend zijn, maar wel hun producten “slim” willen maken. Cyber Physical Systems zijn eigenlijk embedded systemen die een koppeling hebben met, of maken tussen, de fysieke en virtuele wereld. Zulke systemen zijn meestal aangevuld met communicatie en een zekere mate van intelligentie waardoor groepen van aan elkaar verbonden CPS gezamenlijk kunnen opereren en ook gezamenlijk kunnen reageren op externe veranderingen.  

Experimenten succesvol afgerond

Eind juni 2018 vond de afsluiting van het EuroCPS project plaats. De 36 experimenten in het project zijn nagenoeg allemaal succesvol afgerond en worden nu voortgezet door de bedrijven. In het nieuwsbericht EuroCPS project groot succes leest u hier meer over.

Lees de succesverhalen

Anti-diefstalfiets
Legionella; voorkomen is beter dan genezen
Forse besparing voor zuiveringsinstallaties

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project? Kijk dan op www.eurocps.org of in de documenten hieronder. Met vragen kunt u ook terecht bij Ben van der Zon via 088 – 555 43 33 of ben.van.der.zon@hightechnl.nl.

Delen: