High Tech NL te gast bij… PANalytical

Één van onze succesvolle en populaire activiteiten is High Tech NL te gast bij…. Een serie netwerkbijeenkomsten voor en door leden van de vereniging. Dé kans om elkaar te ontmoeten en tevens een kijkje achter de schermen te nemen bij het organiserende lid.

PANalytical B.V.

Op 25 februari nodigde lid PANalytical B.V. de andere leden uit voor een bedrijfsbezoek in Almelo. PANalytical B.V. is een toonaangevende specialist in materiaalanalyse op basis van röntgenstraling en gerelateerde technologieën. 

Gastheer Jan van Rijn (General Manager X-ray Systems):
“PANalytical’s missie is het voor onze klanten mogelijk te maken waardevol inzicht te verkrijgen in hun materialen en maakprocessen. Onze klanten worden gevonden in academica en elk industriesegment, van bouwmaterialen tot farmaceutica en van metalen en mijnbouw tot nanomaterialen.

Samen met onze klanten wereldwijd dragen we in belangrijke mate bij aan het streven naar een betere en duurzamere wereld. Elke dag gebruiken miljarden mensen een bijna onuitputtelijke reeks van producten die verbeterd zijn met hulp van materiaalanalyse door röntgen-, nabij-infraroodstraling (NIR) en neutronenanalyse (CNA). De hiervoor benodigde hightechinstrumentatie en analysemethoden worden in PANalytical ontwikkeld en gefabriceerd. In onze vestiging in Almelo komt innovatie uit research en development samen met lean-manufacturing."

In een presentatie lichtte Van Rijn dit verder toe aan de leden van High Tech NL. Daarna ging het gezelschap in kleine groepen uiteen voor een rondleiding door het bedrijf, waar men voorbeelden van PANalyticals oplossingen te zien kreeg.

Enkele reacties van deelnemers:

  • "35 jaar geleden deed ik mijn stage in dit bedrijf-leuk om er nu weer terug te zijn."
  • "Goed dat we op deze manier werken aan de onderlinge band tussen bedrijven."
  • "Ik realiseer me dat ik hier al te lang niet ben geweest…"
  • "Ik heb weer wat gehoord wat me aan het denken zet."

  

Terugblik

 

 

 

 

 

Naar overzicht
Delen: