Dialoog: hoe hightechbedrijven hoogopgeleide technici aantrekken

Wat vinden recent afgestudeerde TU ingenieurs belangrijk? Hoe kunnen bedrijven daar met hun wervingsactiviteiten op aansluiten? Waar let je op als je starters aanneemt? High Tech NL en FME gingen hierover de dialoog aan met Bosch Security Systems, Vanderlande Industries, CSI Industries en opleidingsfonds A+O.

Een van de aandachtsgebieden van High Tech NL is bijdragen aan de instroom van technisch opgeleide mensen. Dit doen we onder meer met concrete programma’s, samenwerking met universiteiten en dialogen met bepalende mensen uit de sector. 

Zo ondersteunen High Tech NL en moederorganisatie FME ook de onderzoeksprogramma’s van het ROA, het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt dat gekoppeld is aan de Maastricht University. Het ROA voert momenteel een onderzoek uit naar de wijze waarop hightechbedrijven zich het beste kunnen profileren naar de arbeidsmarkt voor hoog opgeleide technici. De dialoog met bepalende mensen uit de sector is daarin een essentiële stap. Deze vond plaats op woensdag 27 juli bij Bosch Security Systems in Eindhoven. 

Lees het verslag van de bijeenkomst

Naar overzicht
Delen: