Webinar | ‘Software maakt het verschil?!’

Machines en apparaten staan tegenwoordig allemaal met elkaar in verbinding. Software krijgt, naast mechanica, dan ook een steeds belangrijkere rol in de hightechindustrie en ontwikkeling van nieuwe technische producten. Systems engineering is daardoor steeds belangrijker. Niet alleen voor de hele grote bedrijven, maar ook voor het innovatieve MKB. Wanneer je vanaf het begin als systems engineer nadenkt over de machine en de business, heeft dat grote voordelen.

Maar hoe werkt dit nu in de praktijk?

High Tech NL en TNO-ESI organiseren daarom op dinsdag 17 november a.s. van 15.30 tot 17.00 uur de online bijeenkomst ‘Software maakt het verschil?!’ Tijdens deze bijeenkomst gaan diverse experts in op vragen als:

  • Hoe houd je overzicht terwijl de complexiteit steeds verder groeit en de hoeveelheid software een grote vlucht neemt?
  • Hoe ga je verder met ontwikkelen van producten?
  • Hoe positioneer je deze software-intensieve producten op de markt en hoe bepalen ze de bedrijfsstrategie

Daarnaast delen twee MKB-bedrijven, Ultimaker & Lely, hun praktijkervaring en gaan de sprekers dieper in op hun plan van aanpak:

  • Jacco Wesselius, ESI (TNO)
  • John Kesseler, Ultimaker
  • Martijn de Zeeuw, Lely 

 

Registreren


Programma
Wat betekent dit voor jou, als MKB, in de praktijk? TNO-ESI, gespecialiseerd in systeem engineering van complexe systemen in de hightechindustrie opent het webinar.

 

“Software in het groot, uitdagingen en kansen in het groot”


Wat kan het MKB leren van software R&D-ervaringen uit de grote hightechindustrie?

Jacco Wesselius, ESI (TNO)

“Van een ‘ondersteunende technologie’ heeft software zich ontwikkeld tot de technologie waarmee grote marktwaarde wordt gegenereerd. Technologie waarmee systemen zich kunnen onderscheiden. En technologie waarin steeds meer kosten worden gemaakt. Overzicht en kennis van de steeds complexer wordende systemen zijn essentieel voor een bedrijf. 

ESI participeert al jarenlang intensief in de ontwikkeling van complexe systemen bij en met grote hightech bedrijven.

Graag deel ik met u – innovatief MKB – de ‘lessons learned’, de kansen en de uitdagingen, de methodes en hulpmiddelen en de inzichten die we hebben gekregen.”

 

Daarnaast gaan twee MKB-bedrijven, Ultimaker en Lely. samen met ESI dieper in op hun aanpak en delen hun ervaringen.

 

“Oei, ik groei”


Waarom we doen wat we doen en de ‘learned lessons’ dat software vanuit een R&D-perspectief niet de bottleneck is, maar juist van toegevoegde waarde kan zijn.

John Kesseler, Ultimaker
3D-printerbedrijf Ultimaker werd in 2011 opgericht in Geldermalsen door Martijn Elserman, Erik de Bruijn en Siert Wijnia. Ondertussen is het bedrijf al meerdere keren verhuisd om onderdak te bieden aan de groei. Anno 2020 werken er meer dan 400 medewerkers wereldwijd bij Ultimaker.

3D-printen is bij uitstek digitaal. Samen maken hardware én software van Ultimaker het verschil in de (FFF) 3D-printerwereld. En met hierbij software in de printer maar ook daarbuiten in de slicer en de workflow.

In deze “Oei, ik groei”-presentatie legt John Kesseler uit waarom ze doen wat ze doen, met name wat de learned lessons zijn om software vanuit een R&D-perspectief niet de bottleneck te laten worden, maar juist van toegevoegde waarde te laten zijn.

 

“Van gras, naar glas” 

Wat is de impact van software op de producten en diensten die we leveren aan onze klanten.

Martijn de Zeeuw, Lely 

Lely is 72 jaar geleden opgericht met het een duidelijk doel: Het leven van agrariërs wereldwijd eenvoudiger maken en samen werken aan een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Voor lange tijd betekende dat het ontwerpen en fabriceren van grasland machines. De laatste 30 jaar is de focus verschoven naar automatisering in en om de melkvee stal. Gedurende deze sessie gaan we dieper in de impact van software op de producten en diensten die we leveren aan onze klanten.

 

Registratie
Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de Holland High Tech MIT-regeling Netwerkactiviteiten. Deelname is kosteloos, mits u zich registreert via de website.

 

Registreren

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst.

 

Wij begroeten u graag online op dinsdag 17 november 2020!

 

Over TNO-ESI
ESI (TNO) is gespecialiseerd in systeem engineering van complexe systemen in de high tech industrie. Kennis en ervaringen zoals deze on site is opgedaan bij high tech partners o.a. ASML, Canon Production Printing en Philips, in samenwerking met partner universiteiten, kan als leidraad dienen voor het MKB.

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: