Webinar ‘Kansen voor de industrie in het Europese Defensie Fonds’.

Europa gaat de in de komende jaren de Europese militaire capaciteiten verbeteren en de Europese Defensie Technologische en Industriële Basis te versterken. Hiervoor is het Europese Defensie Fonds (EDF) van rond € 8 miljard voorzien. De activiteiten moeten onder andere bijdragen aan het versterken van de Europese defensie-industrie, standaardisatie bevorderen en synergie bevorderen tussen civiele en militaire versies van de civiele technologieën.

Dit biedt enorme kansen voor de Nederlandse robotica- en hightechsector voor het ontwikkelen en versnellen van nieuwe innovaties.

Op woensdag 2 december van 11.00-12.00 uur organiseren NIDV (de brancheorganisatie Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid), RVO, samen met industriepartners als High Tech NL en Holland Robotics een webinar over ‘Kansen voor de industrie in het Europese Defensie Fonds’.

Tijdens het webinar gaat het ministerie van Defensie in op de mogelijkheden die de 1e call van het zevenjarige EDF biedt. Die call wordt in het voorjaar van 2021 verwacht. De NIDV zal ingaan op de kansen voor de Nederlandse industrie en RvO zal praktische ondersteuningsmogelijkheden en de basisrandvoorwaarden verder toelichten.

Voor participatie aan het EDF is e vorming van een consortium vereist en een succesvol projectvoorstel. Dat consortium moet bestaan uit tenminste drie zgn. entiteiten uit drie verschillende landen. Het consortium doet een projectvoorstel dat moet passen in het gepubliceerde werkprogramma. Het webinar zal onder andere ingaan hoe u buitenlandse partners kunt vinden en welke supportmogelijkheden er zijn.

Achtergrond
Het inzetten en aanschaffen van nieuwe middelen in het defensiedomein is duur en technologisch complex. De uitgaven van EU lidstaten voor defensie daalden fors tussen 2001 en 2010, wat ook grote gevolgen heeft gehad op de uitgaven voor R&D. Samen met het krimpen van deze budgetten, zorgt de fragmentatie van de Europese markt voor onnodige duplicatie en onvoldoende investeringen in nieuwe technologie. Dit leidt tot het risico dat Europa achterblijft in sleutelgebieden voor defensie.

 

Programma
Het voorlopige programma is als volgt:

10.45 – 11.00 uur | Online inloop
11.00 – 11.05 uur | Welkom en introductie
11.05 – 11.20 uur | Inzet Nederland EDF | Ministerie van Defensie
11.20 – 11.35 uur | Industriekansen EDF | Ron Nulkes NIDV
11.35 – 11.55 uur | Support door RVO en NIDV | Paul Kruis RVO
11.55 – 12.00 | Q&A (openstaande vragen worden per e-mail beantwoord

 

Deelnemen
Deelname aan dit webinar is kosteloos mits u zich registreert middels een e-mail met uw contactgegevens naar bijeenkomst@nidv.eu.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de Holland High Tech MIT-regeling Netwerkactiviteiten.

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: