Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie 2020

Maakbedrijven laten zich op 10 december 2020 van 15.30 tot 17.00 uur onderdompelen in de toekomst van een circulaire maakindustrie. Bedrijven die hen al voor gingen delen ervaringen, de laatste ontwikkelingen komen aan bod en deelnemers kunnen aan de slag in een van de workshops op 11 december. Allemaal volledig online tijdens het Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie!

Progamma & aanmelden

Dit jaar vindt het symposium voor het eerst online plaats. Onder leiding van dagvoorzitter Mark Beumer en met een officiële opening door FME voorzitter Ineke Dezentje Hamming Bluemink en Metaalunie voorzitter Fried Kaanen worden deelnemers meegenomen in de toekomst van de wereld van het maken.

De circulaire maakindustrie is dichterbij dan wellicht gedacht wordt. Voorbeelden van circulair ondernemen bestaan volop en ook in aanbestedingen en ontwikkeling van beleid krijgt circulariteit steeds meer aandacht. Fried Kaanen (Metaalunie) en Geert Huizinga (FME) gaan in gesprek met de achterban van beide verenigingen tijdens een ronde tafel sessie waarin ondernemers en ook vertegenwoordigers van kennisinstellingen de deelnemers inzicht geven in de rol die circulaire economie nu al speelt in de maakindustrie.

Het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie deelt daarnaast de belangrijkste ontwikkelingen en inzichten met een vogelvlucht langs projecten zoals Materiaalpaspoorten bij inkoop van ICT hardware, Kansen voor Urban Mining, Warmte as a Service en Circulaire Economy & Smart Industry. Jeroen Cox van KPN en Thea Kleinmagd van Fairphone vertellen hoe zij impact in de supply chain meetbaar en zichtbaar maken met concrete projecten.

Op 11 december tussen 9.00 en 12.30 uur worden maakbedrijven bijgepraat en geïnspireerd om (vervolg) stappen te gaan zetten naar een circulair business model. De volgende dag vinden online workshops plaats om ondernemers met concrete handvatten op weg te helpen om aan de slag te gaan of voor verdere verdieping.

Progamma & aanmelden

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: