High Tech NL te gast bij FUJIFILM

Namens organiserend lid FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. nodigen wij u van harte uit om op woensdag 20 november a.s. samen met andere leden een bezoek te brengen aan dit bedrijf. Een mooie kans om andere leden te ontmoeten en een kijkje achter de schermen te nemen bij dit Japanse technologie-concern.

Weet u hoe van een fotorolletje cell-carriers gemaakt worden die gebruikt kunnen worden in de productie van biologische weefsels, huid en kraakbeen?
Tijdens het bezoek aan FUJIFILM nemen wij u mee in onze ‘Open Innovation Hub’, waar we u onder andere over deze technologie vertellen. Innovation Hubs worden door FUJIFILM ingezet om op zoek te gaan naar samenwerkingen met andere bedrijven.

Samenwerkingen met partners waarbij FUJIFILM -technologie kan worden ingezet om uiteindelijk tot snellere ontwikkeling te komen en tot betere eindproducten.

Gastheer Michiel de Hair, FUJIFILM Open Innovation Hub Manager
Tijdens het bezoek nemen we u mee in de geschiedenis van FUJIFILM , het proces van innovatie en verandering, leerpunten en culturele aspecten. Verder ga ik  dieper op ontwikkelingen die specifiek in Tilburg spelen, waaronder ook het openen van de nieuwe fabriek voor “cell-culturing media”.

Op onze locatie in Tilburg (de grootste buiten Japan) hebben we te maken met de wereldwijde verandering van bijvoorbeeld analogie fotografie en het verdwijnen van conventionele markten. Aan de andere kant ontwikkelen we in ons Research Laboratorium nieuwe producten op het gebied van membraantechnologie (voor bijvoorbeeld waterzuivering of energie-opwekking) en ‘regenerative medicine’. Deze producten wordein inmiddels ook in Tilburg geproduceerd. Daarnaast starten we eind 2021 een nieuwe fabriek voor de productie van biomaterialen.

Aanmelden

Programma

14.30 – 15.00 uur | Inloop & ontvangst
15.00 – 17.00 uur | FUJIFILM & Innovatie presentatie
Presentatie cell-culturing media
Tour Open Innovation Hub
17.00 – 18.00 uur | Netwerkborrel

 

Locatie
FUJIFILM Manufacturing Europe B.V
Oudenstaart 1
5047 TK Tilburg
Routebeschrijving

Wilt u aub een identiteitsbewijs meenemen voor het betreden van onze locatie.

Deelnemen
Alle medewerkers van leden zijn van harte welkom om aan dit bedrijfsbezoek deel te nemen, mits u zich middels het aanmeldformulier registreert.

Aanmelden

Wij hopen u bij FUJIFILM te mogen begroeten op 20 november!

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst.

Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van de serie netwerkbijeenkomsten ‘High Tech NL te gast bij…’.


Meer over FUJIFILM

FUJIFILM is bij het grote publiek vooral bekend door haar “Imaging-producten” zoals het goede oude fotorolletje, camera’s en fotopapier, maar wist u dat dit Japanse bedrijf sinds 1936 al actief is in de medische wereld. Op dit moment het grootste groeigebied voor FUJIFILMwereldwijd.

FUJIFILM heeft in de afgelopen 85 jaar een grote staat van dienst opgebouwd als het gaat om productonwikkeling en (technologische) innovatie. Van de wereldwijde groei van de markt voor fotografische producten, tot uiteindelijk het bijna volledig verdwijnen van de markt voor fotorolletjes tot waar FUJIFILM nu staat als breed georienteerd technologisch concern. In al deze veranderingen is FUJIFILM blijven bestaan en is juist sterker geworden door diversificatie.

Ook op onze locatie in Tilburg (de grootste buiten Japan) hebben we te maken met de wereldwijde verandering van bijvoorbeeld analogie fotografie, het verdwijnen van conventionele markten. Aan de andere kant hebben we in ons Research Laboratorium nieuwe producten ontwikkeld op het vlak van membraantechnologie (voor bijvoorbeeld waterzuivering of energie-opwekking) en ‘regenerative medicine’. Producten die nu ook in Tilburg worden geproduceerd. Daarnaast gaan we eind 2021 een nieuwe fabriek opstarten voor de productie van biomaterialen.

In Tilburg bevindt zich ook 1 van de 3 “Open Innovation Hubs”. Deze Hubs worden door FUJIFILM ingezet om op zoek te gaan naar samenwerkingen met andere bedrijven. Samenwerkingen waarbij FUJIFILM-technologie kan worden ingezet om met partners uiteindelijk tot snellere ontwikkeling te komen en tot betere eindproducten.

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: