High Tech NL te gast bij EIT Digital en partners Nobleo Technology en Bright Cape

Namens organiserend lid EIT Digital nodigen wij u van harte uit om op donderdag 20 februari a.s. samen met andere leden een bezoek te brengen aan dit bedrijf. Een mooie kans om andere leden te ontmoeten en een kijkje achter de schermen te nemen bij dit toonaangevende Europese platform op het gebied van digitale innovaties.

EIT Digital versterkt de positie van Europa in de digitale wereld door baanbrekende digitale innovaties op de markt te brengen en ondernemerstalent te kweken voor economische groei en een betere levenskwaliteit. EIT Digital doet dit door bedrijven en ondernemers te helpen om voorop te lopen op het gebied van digitale innovatie door hen ondersteuning te bieden op het gebied van technologie, talent en groei. Lees verder over EIT Digital onder aan deze pagina.

Registratie

Gastheer Patrick Essers, managing director EIT Digital Benelux
“Leden van High Tech NL hebben in de periode maart tot mei 2020 de gelegenheid om te participeren in de lancering van digitale startups en producten binnen EIT Digital 2021. Deze ‘Te gast bij …’ geeft inzicht in de ervaring van andere industrie partners uit de Brainport regio over de werking van dit instrument. Het resultaat van hun inspanningen is de oprichting van een viertal startups die in onderstaande sessies worden gepresenteerd.”

 

Programma

16.00 – 16.30 uur sss Ontvangst en registratie
16.30 – 16.45 uur Welkom door EIT Digital
16.45 – 17.05 uur

Presentatie 1:
ViewDerma | Nobleo Technology In het gevecht tegen huidkanker innoveert View Derma een diagnostisch apparaat met AI imaging processing algoritme om dermatologen, en in een later stadium ook huisartsen, te ondersteunen bij vroege detectie van huidkanker.
17.05 – 17.55 uur

Presentatie 2:
SARA Robotics | Bright Cape Om de werkomgeving van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en het welzijn van hun patiënten te verbeteren, ondersteunt de robot SARA hen door patiënten te voorzien van betekenisvolle sociale interacties, specifiek ontworpen voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals dementie.
 

 

OWL | Bright Cape

OWL is een full-service oplossing die de beweging van goederen door de logistieke keten automatiseert, wat resulteert in verhoogde efficiëntie en lagere kosten. Met onderling verbonden modules kan de klant profiteren van intelligente planningsalgoritmen, machine learning-technieken en slimme robotica. Daarnaast zorgt OWL voor eenvoudige implementatie en integratie tijdens een lopend proces.

SIA | Bright Cape

SIA is een eenvoudig te gebruiken data-science oplossing voor productie gericht op het vergroten van de algehele apparatuur effectiviteit (OEE). Dit verbetert uiteindelijk de duurzaamheid (bijvoorbeeld: 50% minder productieafval) en de winstgevendheid (bijvoorbeeld 6% meer EBIT). SIA neemt bestaande operationele productiegegevens en past Machine Learning-algoritmen toe om zo instructies te geven aan gebruikers (bijv. Operators, kwaliteitsingenieurs en management) zodat geen kennis van data-analyse vereist is om uw processen te beheersen en te verbeteren.

18.00 – 19.00 uur Netwerkborrel en demo’s

 

Locatie
EIT Digital
High Tech Campus 31
5656 AE Eindhoven
Routebeschrijving

Parkeren kan in P3.

Deelnemen
Alle medewerkers van leden zijn van harte welkom om aan dit bedrijfsbezoek deel te nemen, mits u zich middels het aanmeldformulier registreert.

Registratie

Wij hopen u bij EIT Digital te mogen begroeten op 20 februari 2020!

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst.

Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van de serie netwerkbijeenkomsten ‘High Tech NL te gast bij…’.

 

Over EIT Digital

EIT Digital is een toonaangevende Europese organisatie voor digitale innovatie en ondernemingsonderwijs die de digitale transformatie van Europa stimuleert. Deze manier van werken belichaamt de toekomst van innovatie door een pan-Europees ecosysteem van meer dan 200 Europese topbedrijven, MKB-bedrijven, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten, waar studenten, onderzoekers, ingenieurs, bedrijfsontwikkelaars en ondernemers samenwerken in een open innovatieomgeving. Dit pan-Europese ecosysteem bevindt zich o.a. in Amsterdam, Berlijn, Braga, Boedapest, Brussel, Eindhoven, Edinburgh, Helsinki, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rennes, Stockholm, Trento en San Francisco.

EIT Digital investeert in strategische gebieden om de marktintroductie en -schaling van op onderzoek gebaseerde digitale technologieën (deep tech) te versnellen, gericht op de strategische, maatschappelijke uitdagingen van Europa: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing en Digital Finance. EIT Digital kweekt T-vormig digitaal ondernemerstalent gericht op innovatie door een gemengde onderwijsstrategie met een Master School, een Industrial Doctoral School en een Professional School.

Naar de website

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: