Een leven lang leren: hoe doe je dat in de techniek?

Er wordt al vele jaren veel gesproken over het thema ‘een leven lang leren’. Vooral in de techniek is het van groot belang dat werkenden steeds weer de gelegenheid krijgen en nemen om zich verder te ontwikkelen, want ontwikkelingen in de techniek denderen razendsnel voort. ICT toepassingen worden steeds meer de kern van bedrijfsprocessen en vormen dat de levenscycli van producten en diensten steeds korter worden. 

Gelukkig zijn er veel initiatieven vanuit het regulier beroepsonderwijs, bedrijven, overheid en wetenschap van waaruit we steeds meer ervaring opdoen. Wat werkt wel, wat werkt niet? Hoe bereid je jongeren al tijdens hun opleiding voor op een leven lang leren? Niet als een veroordeling maar als plezierige vanzelfsprekendheid! Dat vraagt om een bepaalde – wellicht nieuwe – relatie tussen werkgever en werknemer. Wat is er nodig om een leercultuur binnen bedrijven te ontwikkelen en om constructief samen te werken met mensen uit andere disciplines, zowel binnen je bedrijf als met externe relaties. Hoe doe je dat? 

Deze vragen en meer komen aan bod in de expertmeeting bij het HighTechCentreDelft. Mensen uit het onderwijs, van bedrijven en de overheid zullen met elkaar in gesprek gaan in korte interactieve sessies onder begeleiding van Jos van Erp, program director van Holland High Tech. 

"Leve een leven lang leren" is een initiatief van het HighTechCentreDelft en High Tech NL, dé branchevereniging voor de hightechindustrie in Nederland in combinatie met het programmabureau Smart Industry.

Aanmelden voor de expertmeeting

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: