Smart Industry


Smart Industry studiereis naar Hannover Messe

Noodzaak van Smart Industry (Industrie 4.0)

Digitale transformatie (Industrie 4.0) biedt nieuwe kansen voor een concurrerende Nederlandse maakindustrie. Nederland staat al jaren bekend als een van dé technologische innovatiehubs van Europa. De ambitie om met Nederlandse research economische waarde te creëren is echter beperkt aanwezig. De kapitalisatie van onderzoek via een innovatieve maakindustrie is één van de beste waarborgen voor toekomstige welvaart in Nederland. Het versterken van de industriële positie is echter niet mogelijk in isolement. Om onze maakindustrie competitief te houden is (Europese) samenwerking noodzakelijk.

 

Daarom organiseert Flevum, in samenwerking met Capgemini, Microsoft, Hewlett Packard Enterprise, Intel® and SAP een deze driedaagse studiereis naar de Hannover Messe.

Highlights uit het programma

  • Op de eerste avond heeft u een uitgebreid working dinner met inspirerende keynotes door Bianca Oosterbroek (Director Manager van Terberg Group) en Egbert-Jan Sol (CTO TNO & directeur programmabureau Smart Industry).
  • De volgende dag bezoekt u de Hannover Messe en gaat u onder begeleiding van Jurjen Lengkeek (medeoprichter RDM Makerspace) langs diverse stands waar de nieuwste technologieën worden gepresenteerd.
  • Op de slotdag reist u af naar de fabriek van Krone in Spelle. Daar wordt u ontvangen door directie van Krone, gevolgd door een keynotepresentatie over de implementie van Smart Industry in hun productie. Na de presentatie wordt u rondgeleid door de fabriek, waarbij u diverse toepassingen van industrie 4.0 in praktijk te zien krijgt.


Interesse?
Bent u benieuwd naar de potentie van deze technologieën en zoekt u verbinding met andere spelers in de maakindustrie? Dan is deze studiereis een mooie gelegenheid om met andere belangstellenden de potentie en mogelijkheden van Smart Industry te bekijken.

 

De studiereis is met name bedoeld om directeuren, site directors, plant managers en senior managers te inspireren en informeren over de mogelijkheden over thema’s als Smart Industry, Internet of Things, Digital Transformation, Digital Factory, Industrial Supply en technologische innovaties als 3D printing.

 

Indien u interesse heeft aan deelname aan deze studiereis dan kunt u dit via een e-mail naar ... aan ons kenbaar maken.

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail