Lang leve een leven lang ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen

De Human Capital agenda’s van het programmabureau Smart Industry, topsector HTSM en brancheorganisatie High Tech NL (allen mede-initiatief van de FME) versterken elkaar. Zo is het thema ‘leven lang ontwikkelen’ een belangrijke prioriteit, onder meer in de sectoren Techniek & ICT.

 

In een wereld vol nieuwe innovatieve technologieën is permanente scholing van medewerkers van bedrijven een must. Maar hoe blijf je een leven lang ontwikkelen, met plezier? Wat moet er veranderen in de opleidingsinfrastructuur en binnen bedrijven?

 

Onderzoek naar een leven lang ontwikkelen in de sector techniek & ICT

In opdracht van programmabureau Smart Industry en onder begeleiding van High Tech NL onderzochten zes studenten van Maastricht University hoe binnen de sector techniek & ICT concreet invulling kan worden gegeven aan de behoefte om individueel, on demand en just-in-time te kunnen leren. Ook keken zij naar de vraag hoe de rol van de docent verandert in die van learning coach wanneer niet de traditionele klas vertrekpunt is maar de individuele leervraag.

Het rapport Lifelong learning in the technology sector downloadt u in de publicatielijst hieronder. Het Platform Bèta Techniek schreef over het onderzoek in hun nieuwsbrief Connect, eveneens hieronder te downloaden.

 

Smart Industry, new skills

Wat betekent smart industry voor onderwijs en bedrijfsleven? Bekijk hieronder het filmpje.

 

Publicaties

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail